Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Aktualności: Forum jest miejscem do dyskusji nt. domowych instalacji inteligentnych zarządzanych przez sterownik PLC.

Przykład realizacji takiej instalacji: http://plc-home.pl
Forum Sterowniki PLC Inteligentny dom > Systemy zarządzania >

Panel TPD-280

Strony: [1]
Drukuj
Autor Wątek: Panel TPD-280  (Przeczytany 910 razy)
RaStro
Full Member

: Styczeń 13, 2012, 01:26:50 »

Witam,

Czy ktoś już widział jak to działa: http://www.a2s.pl/tpd-280-p-6775.html Nie wygląda to na wielką rewelację ale przy swojej cenie ok 80EUR, wydaje się stanowić ciekawą alternatywę dla szeregu przycisków, szczególnie że pewnie można tak programować w LD  i C więc wydaje się że zabawka mogła by robić za lokalny panel zarządzający.

Mario0658
Sr. Member

#1 : Styczeń 14, 2012, 08:35:28 »

wyglada  fajnie   ....hmmm   musze poczytac o tym   Uśmiech

GG:4010578

Marcin
Sr. Member

#2 : Styczeń 16, 2012, 07:58:45 »

Mam to w pracy do testów, jak na razie zdążyłem zrobić proste dwa przyciski, ale pojawił się problem z wgraniem programu na panel. Na razie nie mam czasu pogrzebać dalej. Jedno co mogę powiedzieć to że ekran jest mały, montaż natynkowy. Jak bedę wiedział coś więcej to napiszę.

RaStro
Full Member

#3 : Styczeń 17, 2012, 03:06:15 »

Na pewno montaż jest natynkowy, z dokumentacji wynika coś innego, ekran faktycznie mały, ale chyba wystarczy żeby pokazać jakieś podstawowe informacje i 4 przyciski?

Marcin
Sr. Member

#4 : Styczeń 17, 2012, 08:38:48 »

Montaż podtynkowy tylko w standardzie US.

pablo92
Nowy
*

#5 : Styczeń 17, 2012, 09:12:43 »

Witam
To mój pierwszy, lecz forum i stronę przeglądam od dłuższego czasu i co chwilę znajduje coś nowego.
Postanowiłem zrealizować mini-projekt inteligentnej piwnicy z możliwością rozszerzenia. Chciałbym to zrobić na sterboxie. I tutaj moje pytanie: czy jeżeli jako sterownik będe miał sterboxa to czy mogę zastosować taki panel do sterowania np. przy wejściu.
Chodzi mi po prostu o to czy to będzie ze sobą współpracowało?

RaStro
Full Member

#6 : Styczeń 18, 2012, 09:30:47 »

Marnie to wygląda, sterbox niby może mieć port RS485 ale używa on jakiegoś własnego protokołu, raczej nie wspiera MODBUS'a, który umożliwiał by pracę z niemalże każdym panelem HMI.

pablo92
Nowy
*

#7 : Styczeń 18, 2012, 10:23:11 »

A może jest jakiś inny sterownik w podobnej cenie i o podobnych lub lepszych możliwościach, który wspiera MODBUS'a?

lukas_t1
Jr. Member
**

#8 : Styczeń 18, 2012, 04:15:46 »

troche OT ale po Co kombinowac z jakimis dedykowanymi panelami w przypadku sterboxa, jak chcesz zeby byl duzy ladny panel to umiesc na scianie dowolny tablet, komorke, lapka, smartfona i gra Uśmiech

pablo92
Nowy
*

#9 : Styczeń 18, 2012, 04:56:26 »

W sumie racja. Raczej tak zrobie. Dzięki wielkie.

KrzaQ
Full Member

#10 : Luty 21, 2012, 09:24:03 »

Mam to w pracy do testów, jak na razie zdążyłem zrobić proste dwa przyciski, ale pojawił się problem z wgraniem programu na panel. Na razie nie mam czasu pogrzebać dalej. Jedno co mogę powiedzieć to że ekran jest mały, montaż natynkowy. Jak bedę wiedział coś więcej to napiszę.

Spróbuję odświeżyć temat. Udało się coś poćwiczyć na tym panelu?

arturros18
Nowy
*

#11 : Marzec 08, 2012, 04:47:19 »

Witam,

Szukając informacji do pracy na temat sterowników znalazłem ten wątek, tak się składa że mam ten wyświetlacz i troche sie już nim pobawiłem:)

W sumie jego wielką zaletą jest niska cena jak ktoś tam wspomniał i prosta komunikacja poprzez protokół modbus Uśmiech Udało mi się stworzyć kilka projektów na nim Mrugnięcie Wydaje mi się że za taką cenę trudno będzie znaleźć jakąś alternatywę. A mimo że cena jest niska, urządzenie wcale nie sprawia wrażenia źle lub słabo wykonanego Mrugnięcie

Miał ktoś z Was doświadczenia z tym panelem i sterowanie za jego pomocą jakichś sterowników PLC?? Ja w tej chwili zastanawiam się nad wypożyczeniem od nich tego komputerka co niby działa również jako sterownik PLC Uśmiech Mieliście z tym jakieś doczynienia ??

Arturros Mrugnięcie

Strony: [1]
Drukuj
Skocz do:  

link